jueves, 11 de agosto de 2022

De sju största fördelarna med att titta på film.

 Om du känner dig ensam, stressad eller har negativa tankar ska du inte låta dessa känslor leda till depression. Försök att släppa ut dem i stället för att låsa in dig i ett rum och låta känslorna förstöra din dag. Det bästa sättet att komma över negativa tankar och kanske komma på en lösning på dina problem är att titta på film. Genom att titta på film har du inte bara roligt, det är också en slags terapi. Här är de positiva effekterna av att titta på film:


Bra för din allmänna hälsa.


Det finns en form av expressiv terapi som kallas Cinemetherapy (filmterapi), som hjälper till att övervinna medicinska och psykiska hälsoproblem. Denna terapi är känd för att förändra en persons negativa tankar och dåliga livsrutiner - personer som går till Cinemeterapi tittar på filmer som speglar deras nuvarande situation. dreamfilm


Komedier får oss till exempel att skratta. Att skratta i 15 minuter är bra för hjärtat, precis som att träna. Enligt forskare från Oxford University har sorgliga filmer också en positiv inverkan på din hjärna. Att se en skräckfilm/traumatisk film kan utlösa produktionen av endorfiner, en kemikalie som är relaterad till smärttolerans. 


Hjälper dig att hantera stress.


Om du känner dig orolig och stressad kan filmtittande hjälpa dig att hantera stress. Filmer är ett bra sätt att fly från verkligheten. Romantiska filmer och komedier kan hjälpa dig att komma över problemen i ditt verkliga liv. Komedier har visat sig minska stresshormonnivåerna och blodtrycket. Enligt forskning från University of Maryland bidrog filmer som får oss att skratta till att blodkärlen vidgades med 22 %, vilket ledde till lägre blodtryck och minskade depression.


För samman familjer och par.


Filmkvällar får familjer, par och vänner att ha tid tillsammans, skratta tillsammans och knyta kontakter. Människor besöker biografen tillsammans med vänner eller på en dejt. Om du vill ha roligt hemma med din familj och ge mer positivitet till ditt hem, försök att skaffa en projektor. Denna underhållningsenhet kommer att ge dina filmkvällar mer krydda.


Förbättra barnens kreativitet.


Fantasifilmer hjälper barn att få kreativa idéer och använda fantasi vid problemlösning. En studie visade att barn som tittade på sådana filmer fick höga poäng i bedömningar av kreativitet. Vissa vuxna utvecklar också kreativa idéer efter att ha sett en intressant film.


Motiverar dig till att bli en fantastisk person.


Filmer inspirerar människor till att bli bättre. Det kan till exempel motivera dig att fatta positiva livsbeslut, förlåta andra, arbeta frivilligt någonstans, bli sams med dina kära eller något annat som gör ditt liv bättre. Ofta lär filmer oss vad som är gott och ont, och vissa händelser eller fraser kan inspirera oss att göra en vändning i våra liv. Om du har ett favoritfilmcitat som du använder när du går igenom en svår situation, innebär det att filmen påverkade dig positivt, även om du kanske inte har märkt det.


Du lär dig nya begrepp.


Detta är bland de största fördelarna med att titta på film, särskilt för barn och den unga generationen. De lär sig nya saker som att lära sig ett främmande språk och utvidga sitt ordförråd. En intressant dokumentärfilm kan utbilda människor om kritiska frågor och händelser. Att titta på film kan också förändra vårt sätt att tänka om människor och de problem vi möter i livet. De kan lära oss ett nytt språk, andra kulturer, historiska händelser, bland annat.


Fly från verkligheten.


Har du någonsin känt att du behöver fly från verkligheten ens för ett ögonblick och komma bort från dina problem? Prova att titta på en film i din mysiga säng. Filmer kan få dig att skratta när inget annat kan göra det och skapa en känsla av lycka. Kom ihåg att filmer är ett slags underhållning eftersom de alltid får människor att ha roligt och förbättra sitt humör.

0 comentarios:

Publicar un comentario